Tesla Club Sweden två år

Tesla Club Sweden fyller två år!

Tesla Club Sweden grundades den 2 Augusti 2013, som ett forum för Tesla ägare och entusiaster. Fast då för två år sen fanns det bara entusiaster – när Sebastian Stegrin startade sajten fanns det ju inga Tesla Model S bilar i Sverige än!

Han letade efter någon skribent som kunde skriva lite nyhetsartiklar å sånt – där kom jag in, två veckor senare. Sedan dess har det blivit över fem hundra artiklar om Tesla Motors, deras bilar, elbilar i allmänhet och andra intressanta ämnen.

Som tredje basen i teamet anslöt sig Patrik Hjelt, som tog hand om vår Facebook sida.

Så som det anstår en modern organisation har vi tre aldrig träffats i verkliga livet :)

Under vårt andra verksamhetsår har Sebastian lämnat sin skapelse över till mig och han är inte längre aktiv här. Nu är det jag Tibor och Patrik som tar hand om ruljansen: jag driver webbsidan, Patrik Facebook-sidan.

Under året som har gått har Tesla Club Sweden vuxit från då 600 medlemmar till idag över 1300. Antalet läsare av våra nyheter har också ökat från 1000 till närapå 3000 om dagen. Den utan tvekan mest lästa inlägget är “Test drive of a petrol car” som har visats en halv miljon gånger! På grund av den artikeln har vi fått byta server, då självaste Elon Musk twittrade om den och minuten senare ville halva Internet läsa den :)

Vår populära Facebook-sida har gillats av över 1100 personer. Inläggen där brukar läsas av dryga 2000 personer.

Under senaste året har vi även kommit igång med medlemsträffar i verkliga livet, med mycket uppskattade Teslakaravaner i Stockholm och Göteborg. Vi kommer att fortsätta ha fler sådana projekt även under året som kommer!

 


TCS ett år sedan: Tesla Club Sweden ett år

För ett år sedan berättade vi att då fyllde vi ett år (duh) :roll:

 

 

Tagged . Bookmark the permalink.
  • Top 12

    Tack Tibor, för mycket trevlig läsning under dessa första år och lycka till med fortsättningen !

  • http://www.Stegrin.se/ Sebastian Stegrin

    Skönt att se något man har byggt upp (hemsidan & forumet) fortfarande verkar hålla i sig :D
    Fler elbilar och Tesla till folket!