Tesla erbjuder “kontaktfri provkörning”

M3hero20

Tesla är första bilmärket i Sverige som erbjuder helt kontaktfria provkörningar. Kunden behöver inte gå till en butik eller träffa en säljare för att få provköra en bil. Perfekt i dessa tider.

En Tesla-representant hjälper kunden att förbereda sig inför provkörningen av Model 3 och besvarar eventuella frågor online eller på telefon. Provkörningsbilen står sedan och väntar på kunden vid en Supercharger station. När kunden anlänt till provkörningen låser Tesla upp och startar bilen på distans.

Därmed kan hela försäljningscykeln genomföras på ett kontaktfritt och Coronasäkert sätt. Nu kan du provköra en Tesla, köpa den och få leverans utan smittrisk. Tesla har alltid haft online-försäljning av sina bilar. Man behöver inte försöka köpslå med en slipad bilförsäljare i en bilhall utan beställer bilen i lugn och ro online hemma vid köksbordet. I fjol rapporterade vi om Teslas “Touchless delivery” där du kan hämta ut din Tesla utan att behöva träffa någon personal: du signerar bilens papper digitalt, får en kod som går till luckan där dina bil”nycklar” (RFID kortet) har lagts, och kan hämta din bil på parkeringsplatsen.

Från och med i morgon kan intresserade kunder provköra Tesla Model 3 i norra Sverige:

Provkör Model 3 vid Teslas Supercharger i Umeå 2 mars — 3 mars 10.00 – 18.00

Provkör Model 3 vid Teslas Supercharger i Töre 4 mars 10.00 – 18.00

Anmäl dig här.

Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---
 • Kenneth

  Kul att nya koncept testas. Dock funderar jag på om det blir repor och så på bilen, vem är ansvarig om ingen är där och kontrollerar? Vet att en del artiklar var om “touchless delivery” där de fick hem bilar med repor. Har ingen aning om hur det gick med dem sen dock.

  • taliz

   Varför skulle det vara någon skillnad mot en “vanlig” provkörning menar du?

   • Daniel

    Kenneth menar delen om att man kan hämta ut sin nyköpta bil utan personal närvarande.

   • Kenneth

    Dels menar jag som Daniel skriver, vid nyköp. Men jag tänkte mer på om flera provkör en Tesla under en dag och det uppstår problem, då kommer alla skylla ifrån sig och bevisbördan blir svår.