Tesla har sänkt priserna

Tesla_S3X

Tesla har sänkt priset på Model S och X globalt över hela världen, i Sverige med runt 50,000 kronor.

I USA har Tesla sänkt priset även på Tesla Model 3 med $2000 men den modellens svenska priserna är fortfarande oförändrade.

Man kan antingen anse att prissänkningen är “bara 5%” – eller tycka att den är nästan lika stor som de 60,000 kronor man får i elbilsbonus. Kan det nu bli en “dubbel-bonuseffekt”?

Passar man på att beställa Model S eller X innan sista juni kan man fortfarande få gratis Supercharging med bilarna. Dessutom kommer priset för Total Självkörningsförmåga höjas den 1 juli.

Frågan varför Tesla sänker priserna kan ha många svar. Är det för att möta finanskrisen världen är på väg mot på grund av pandemin? Har takten av beställningar minskat när folk satt hemma i karantän? Eller är det helt enkelt så att Tesla har fått ner produktionskostnaderna på sina bilar? Företaget sägs ha byggt om och förbättrat sin bilfabrik i Fremont, Kalifornien medan den var nedstängd på grund av karantänreglerna.

 


rps20190428_154031

Efter karantänuppehållet kör vi nu försiktigt igång våra månadsträffar igen. Vi sitter ute i solen med avstånd mellan varandra och mindre än 50 personer.

Nästa träff på Brostugan är nu på söndag den 31 maj kl 10!

Detta är ett återkommande event, Tesla Club Sweden träffas sista söndagen varje månad på Brostugan. Hoppas vi kan komma igång med träffarna även under rådande omständigheter.

Välkomna! (Ni som är symptomfria. Övriga ber vi stanna hemma.)

Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---
 • Jan-Erik Sebestyen

  Frågan varför Tesla sänker priserna kan ha många svar. Är det för att möta finanskrisen världen är på väg mot på grund av pandemin? Har takten av beställningar minskat när folk satt hemma i karantän? Eller är det helt enkelt så att Tesla har fått ner produktionskostnaderna på sina bilar?

  Jag tror svaren på frågorna är: ja, ja och ja.

  Tesla har nu en mycket stor fördel jämte andra tillverkare att de enbart har en produktionsapparat för att tillverka elbilar. Alla andra sitter nu med en rejäl kostnadsmassa som de har svårt att hantera. Nu är ett bra tillfälle för Tesla att sänka priserna och göra livet ännu värre för konkurrenterna. Tesla har sänkt priserna i för model 3 i Kina. Får se vad som händer i Europa, här finns massor av tillverkare som satsat på fel teknik. Samtidigt är det dyrt skeppa bilar över havet (det blir lång tid från det Tesla köper in material till de får betalt).

 • Pontus

  Man blir ju lite sugen på att byta 3an mot en S, den är ju grymt prisvärd som tjänstebil. Tyvärr går inte bolaget med på detta när dom gjort upp avtal med facket :-(
  Tittade och för mig skulle det innebära typ 800-900 skattade kronor extra per månad att ha en S i stället för 3an, sedan förlorar man väl ungefär lika mycket i pensionsavsättningar per månad (dock oskattade).
  Kul också att priset för denna nu är nästan exakt det samma som när jag köpte min 85D för 5 år sedan och nu får man luftfjädring på köpet men ingen taklucka.