Tesla har sänkt priserna

Tesla_S3X

Tesla har sänkt priset på Model S och X globalt över hela världen, i Sverige med runt 50,000 kronor.

I USA har Tesla sänkt priset även på Tesla Model 3 med $2000 men den modellens svenska priserna är fortfarande oförändrade.

Man kan antingen anse att prissänkningen är “bara 5%” – eller tycka att den är nästan lika stor som de 60,000 kronor man får i elbilsbonus. Kan det nu bli en “dubbel-bonuseffekt”?

Passar man på att beställa Model S eller X innan sista juni kan man fortfarande få gratis Supercharging med bilarna. Dessutom kommer priset för Total Självkörningsförmåga höjas den 1 juli.

Frågan varför Tesla sänker priserna kan ha många svar. Är det för att möta finanskrisen världen är på väg mot på grund av pandemin? Har takten av beställningar minskat när folk satt hemma i karantän? Eller är det helt enkelt så att Tesla har fått ner produktionskostnaderna på sina bilar? Företaget sägs ha byggt om och förbättrat sin bilfabrik i Fremont, Kalifornien medan den var nedstängd på grund av karantänreglerna.

 


rps20190428_154031

Efter karantänuppehållet kör vi nu försiktigt igång våra månadsträffar igen. Vi sitter ute i solen med avstånd mellan varandra och mindre än 50 personer.

Nästa träff på Brostugan är nu på söndag den 31 maj kl 10!

Detta är ett återkommande event, Tesla Club Sweden träffas sista söndagen varje månad på Brostugan. Hoppas vi kan komma igång med träffarna även under rådande omständigheter.

Välkomna! (Ni som är symptomfria. Övriga ber vi stanna hemma.)

Bookmark the permalink.