Tesla har sänkt priset på Model 3

M3cheaper

Tesla har sänkt priset på sin billigaste Model 3 instegsmodell. Kollar du priset på ovan bild och hajar till kan vi dock “lugna” dig på en gång: nej, de har inte släppt sin utlovade $35,000 version av Model 3 än. Trots att det står $34,850 med stolta svarta siffror på beställningsknappen finns det även där en liten stjärna efter siffrorna: *:Priset inkluderar potentiella incitament och bränslebesparingar. Riktiga priset hittar du nere till vänster, $42,900.

Men Tesla Model 3 med Mid Range batteriet kostade $45,000 när den introducerades, så priset har ändå sänkts med $2100 sedan dess. Först sänkte Tesla priset med $1000 vid årsskiftet för att kompensera de minskade amerikanska skattelättnaderna för deras elbilar, och nu sänktes priset med ytterligare $1100. Som skäl för prissänkningen anger Tesla kostnadsbesparingar på grund av nerlagda referral-programmet. Teslaägare kunde rekommendera andra att köpa bilarna och få små presenter från Tesla i gengäld. Referral-programmet skenade dock iväg när tusentals nya kunder beställde Model 3 så Elon Musk slog på bromsen och avskaffade programmet den 1 februari i år.

De svenska Tesla Model 3 priserna har inte sänkts (än?), billigaste Model 3 du kan beställa idag kostar fortfarande från 650,200 kronor.

Vi i Europa kan heller inte beställa Mid Range varianten av Tesla Model 3 än, bara Long Range. Elon Musk har dock lovat den ska komma till Europa framåt maj. Fast modellen alla egentligen väntar på är Tesla Model 3 Standard Range, som ska kosta från 35,000 dollar på riktigt.

Innan “besparingar”.

Tagged , , . Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---
 • Geni87

  Trevligt att priserna kryper nedåt! :) Men Tesla borde lägga av med tramset att redovisa inkl “besparingar” på det sättet de gör…

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   De har inte det på svenska sidan iaf tack och lov.

  • Axel Holm

   Håller med, det luktar skumraskföretag långväg med sådan prissättning/marknadsföring, syn på ett annars seriöst företag.

  • http://Top12.se Top 12

   Det är fler än man tror som har svårt för matte. Jag tror det kan hjälpa en del att räkna mer. :-)

   • Geni87

    Man kan räkna ut sin besparing själv, den är ju trots allt 100% individuell. :)

  • Kingsthrone

   Ja tänk om alla tillverkare oavsett produkt hade med “besparingar” i priset. Undrar vad en flaska Yes hade kostat då…

 • Filip

  Den kostade 45k vid introduktionen, sen höjde de priset till 46k och sen ned till 44k och nu nere på 42,9k. Antar är de höjde och sen sänkte för att tax credit halveringen skulle bli mindre dramatisk.

  Taxkrediten har minskat med 3750 usd och nu kissar den 3100 usd mindre än tidigare. Nästan samma pris som i december alltså.

 • Vs

  Finns det någon risk att Standard Range slopas?

 • gravaren1

  Var ligger fabrikerna som återvinner metallerna i batterierna. Det finns väl sådana?