Tesla har sänkt priset på Model 3

M3cheaper

Tesla har sänkt priset på sin billigaste Model 3 instegsmodell. Kollar du priset på ovan bild och hajar till kan vi dock “lugna” dig på en gång: nej, de har inte släppt sin utlovade $35,000 version av Model 3 än. Trots att det står $34,850 med stolta svarta siffror på beställningsknappen finns det även där en liten stjärna efter siffrorna: *:Priset inkluderar potentiella incitament och bränslebesparingar. Riktiga priset hittar du nere till vänster, $42,900.

Men Tesla Model 3 med Mid Range batteriet kostade $45,000 när den introducerades, så priset har ändå sänkts med $2100 sedan dess. Först sänkte Tesla priset med $1000 vid årsskiftet för att kompensera de minskade amerikanska skattelättnaderna för deras elbilar, och nu sänktes priset med ytterligare $1100. Som skäl för prissänkningen anger Tesla kostnadsbesparingar på grund av nerlagda referral-programmet. Teslaägare kunde rekommendera andra att köpa bilarna och få små presenter från Tesla i gengäld. Referral-programmet skenade dock iväg när tusentals nya kunder beställde Model 3 så Elon Musk slog på bromsen och avskaffade programmet den 1 februari i år.

De svenska Tesla Model 3 priserna har inte sänkts (än?), billigaste Model 3 du kan beställa idag kostar fortfarande från 650,200 kronor.

Vi i Europa kan heller inte beställa Mid Range varianten av Tesla Model 3 än, bara Long Range. Elon Musk har dock lovat den ska komma till Europa framåt maj. Fast modellen alla egentligen väntar på är Tesla Model 3 Standard Range, som ska kosta från 35,000 dollar på riktigt.

Innan “besparingar”.

Tagged , , . Bookmark the permalink.