Tesla Model 3 får trefasladdning

M3CCS

Tesla Model 3 verkar få trefasladdning i Europa enligt ett svar vår medlem Jeppe_E har fått från företaget:

Thank you for your interest in charging the Model 3.

Tesla advises the Tesla Wall Connector as the most convenient home charging solution for your Model 3.
So indeed, the same charging station will work for the Model 3, as it does for Model S&X.
The Model 3 allows a maximum charge rate of 11kW, which equals an added range of about 60km/h. Both 1-phase as well as 3-phase connection is possible.
This enables you to wake up with a fully charged Model 3 every morning!

Due to production limitations of the Tesla Wall Connector, Tesla is prioritizing existing customers.
Therefore, the Vehicle Identification Number (VIN) is a prerequisite for buying a Wall Connectors.

I svaret står det tydligt att Tesla Model 3 kommer få 11 kW trefasladdning, samma laddmöjlighet som de större syskonen Model S och X erbjuder.

Amerikanska versionen av Tesla Model 3 har en 7.7 kW enfasladdare och flera var oroliga ifall Tesla gör billigaste möjliga lösning och behåller samma laddare även för europeiska marknaden. Det är svårt att få tag i 32A enfas i Sverige – speciellt för hemmaladdning. Det är betydligt enklare att skaffa fram 16A trefas i svenska villor. Om det ens behövs så mycket. Många av våra medlemmar kör antingen 6A trefas eller 13A enfas för att nattladda sina Teslor. Även de lägre strömnivåerna räcker för att toppa upp batterierna över natten utan att överbelasta husets huvudsäkring. Man vill ju kunna både ladda bilen och ändå kunna ha ström över till kyl, frys, värme mm i huset.

Med trefasladdare får man möjlighet att båda kunna ladda bilen med ganska små strömstyrkor om det så behövs – men ändå kunna “brassa på” när det är bråttom. Med 11 kW laddning får man i 6 mils räckvidd per timme från de flesta publika laddstolparna.

Tesla har inte fallit i samma snålhetsfälla som tyvärr så många andra biltillverkare verka ha fastnat i. Visst kostar en trefasladdare några slantar mer än en enfasladdare – men den är värd varenda extra krona den har kostat. Kunders nytta bör ibland överväga företags besparningsiver.

 


TCS två år sedan: Teslas laddbox stor succé

Teslas laddbox är både snygg, billig och finessrik, det perfekta sättet att ladda din Tesla hemma. Japp, den där meningen lät kanske som hämtat från en reklambroschyr men den beskriver faktiskt sanningen. Våra undersökningar visar att även Teslaägare har insett det och tagit Teslas laddbox till sina hjärtan.

Tagged , . Bookmark the permalink.
  • Henke

    Ironiskt nog så är väl Tesla som källa lite svajigt. Vi får se när bilarna kommer hit hur det ser ut. Kan ju fortfarande vara så att $35k bilen är låst till annat än 11kW 3fas….