Tesla Model 3 har fått dragkrok

M3dragDS

Tesla Model 3 går nu att beställa med dragkrok på företagets beställningssida.

Den löstagbara dragkroken är ett tillval för 11,500 kronor. Max dragvikt är 910 kg. Tesla Model 3 har fått samma mjukvarufiness som Model X som ska stabilisera släpvagnen på liknande sätt vissa husvagnar har. Alla modeller utom performancemodellen kan få dragkrok.

Dragkroken är inte eftermonteringsbar utan måste beställas från fabrik.

Vi på Tesla Club Sweden har tjatat på Tesla i åratal att de måste ha dragkrok på sina bilar. Deras egen svenska organisation internt likaså. När vi frågade våra medlemmar sa hela 21% av de som svarade att utan dragkrok köper de inte Tesla Model 3. Många var upprörda och till och med avbeställde sina köplatser när de första Model 3 utan dragkrok släpptes.

Elon Musk twittrade redan för flera år sedan att Model 3 skulle ha dragkrok. Jag själv fick personligen samma besked från bilens designchef Franz von Holzhausen. Därför var förvirringen ganska stor när bil efter bil levererades utan krok därbak.

Tesla ville tydligen leverera Tesla Model 3 snabbt till Europa, innan alla papper och tillstånd för dragkroken var färdiga. Inte förrän mot slutet av mars fick Tesla det europeiska typgodkännandet för dragkrok på Tesla Model 3. Nu verkar det som att bilar med dragkrok redan är på väg mot europa med båt, beställer man en Long Range Tesla Model 3 med dragkrok står det maj som leveransmånad på beställningssidan.

Har du precis beställt en Tesla Model 3 men inte fått leverans än kan du kontakta Tesla via telefon eller deliveryse@tesla.com och be dem lägga till dragkrok på ordern.

Även billigaste, enbart bakhjulsdrivna modellen Standard Range Plus går att beställa med dragkrok, för 552,380 kronor (blir 492,380 efter elbilsbonus). Vi är glada att Tesla inte tvingade kunder köpa fyrhjulsdrift eller rentav luftfjädring för att kunna få dragkrok. Lite synd att toppmodellen Performance inte kan få krok dock.

Tesla får vara beredda på en lång kö av svenskar som nu vill skaffa Model 3, nu när alla bitar har fallit på plats!

 


TCS i fjol: Tesla Model 3 med drag

Tesla började sina interna tester av dragkroken i augusti i fjol då vi rapporterade om deras testkörning av prototypen.

Tagged , . Bookmark the permalink.