Tesla Model 3 med drag

M3drag

Tesla verkar ha påbörjat testerna med Model 3 dragkrok. De senaste veckorna har ovan bil setts köras runt i både Kalifornien och Nevada. Bilen har tillverkar-plåtar, en särskild typ av amerikansk registreringsskylt som visar att bilen ägs av en biltillverkare och som brukar användas på testbilar, demobilar och utställningsbilar. Det handlar alltså inte om att någon Model 3 ägare monterat en “ful-krok” på sin bil (flera ägare uppges redan ha monterat oauktoriserade dragkrokar på sina bilar och använt dem med full framgång).

I Tesla Model 3 användarmanual står det ganska så klart och tydligt att bilen kommer utrustas med dragkrok i framtiden.

Dragkrok är en icke-fråga i USA, de har en helt annan bilkultur där. Vill man frakta något tungt tar man familjens pickup-truck. Det är bara i Europa vi hyr en släp och kopplar på vanliga familjebilen istället. Husvagnar och sånt drar de också enbart med stora SUV – väldigt få amerikaner skulle ens försöka dra en husvagn med bilar med mindre än trelitersmotorer.

När vi undersökte frågan såg man enorma kulturskillnaden i Europa, i Sverige. En fjärdedel av bilens blivande kunder tyckte att utan dragkrok kommer de inte köpa Tesla Model 3! Hela 65% av alla tillfrågade ville ha dragkrok på Tesla Model 3 – mot kanske en tiondel så många om samma fråga skulle ställts i USA.

I samband med vår soffkupp till Elon passade vi på att framföra budskapet om att Europa vill ha dragkrok. Tack och lov verkar det som att de har lyssnat och vi hoppas att dragkroken dyker upp som tillval på Tesla Model 3 beställningssida innan bilen lanseras på vår kontinent.

 


TCS ett år sedan: Med Zoe till Paris

För ett år sedan berättade vi om att det är inte bara med Tesla man kan åka gratis långfärd med elbil. Vår medlem Liebhaber (man måste inte äga en Tesla för att få vara med i TCS) åkte från Oslo till Paris och tillbaka och behövde betala bara för en enda laddning på vägen.

Tagged , . Bookmark the permalink.
  • vigge50

    Sågs inte Model S med dragkrok inför lanseringen av Model X? Jag hoppas verkligen Model 3 kommer med dragkrok men jag skulle inte vara så säker bara efter dessa bilder.