Tesla Model 3 i Mall of Scandinavia

 

M3 MoS

Från och med idag kan ni som har reservationsnummer få provsitta Tesla Model 3 i Teslas utställningslokal i Mall of Scandinavia, Stockholm.

Tesla har fraktat över en Model 3 från USA och visar upp den i en inhägnad del av utställningslokalen. Det kommer vara två köer för att provsitta bilen, en för allmänheten – och en VIP-kö för dem som har lagt en reservation på bilen. Räkna med långa köer i alla fall de första dagarna! Idag öppnar butiken redan kl 9:00, men övriga dagar kommer öppettiderna vara ordinarie kl 10-21.

Bilen kommer stå i Mall of Scandinavia i Stockholm fram till 25 november, sedan flyttas den till butiken i Täby Centrum där den kan beskådas från och med den 26 november.

24 november till 8 december kommer (förmodligen en annan) Tesla Model 3 ställas ut i Teslas utställningslokal på Södra Hamngatan i Göteborg, och från och med 17 december på Teslas anläggning på Boplatsgatan i Malmö.

Teslas personal på plats kommer svara på alla frågor folk har om bilen – även om de hälsar att inte ens de vet något om dragkrok eller CCS kontakt än. Bilen som ställs ut är en USA modell, så det är ingen idé att försöka tjuvtitta under laddluckan ;-)

Att äntligen kunna se och ta på bilen kommer göra Tesla Model 3 mycket mer verklig för alla de tusental svenskar som redan har reserverat bilen – och kan vara den övertygande knuffen som behövs för att de som har stått i den andra kön till bilen i butiken också ska våga reservera en.

Kommer väntan på leverans -som sägs komma igång framåt våren nästa år- bli uthärdligare nu, eller precis tvärtom? Dela din åsikt i kommentarsrutan nedan!

 


Glöm inte boka Tesla Club Swedens julbord den 3 december! Anmäl dig här. Det blir nog en hel del snack om Model 3 även på den…

Tagged , , . Bookmark the permalink.
 • Erik99

  När öppnas designstudion för Tesla 3?

  • Stefan Larsson

   Det är det fortfarande ingen som vet. Men med tanke på att ingen visste före runt kl 13 igår (jag fick iaf mitt mail från Tesla då) att bilen skulle visas upp idag kan det säkert komma väldigt plötsligt…

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Enligt Elon Musk innan årsskiftet.

 • Håkan Öqvist

  Tack Tibor! Jättekul träffas!
  CCS meddelades någon timme efter att du gått.
  Först diskuterade personalen och sedan ropade de ut att det är officiellt!
  Det gäller alltså Superchargers – Teslas distansladdare!
  Mer än så visste de inte nu.

 • Robin Olofsson

  Den stora frågan är väl om man kommer behöva betala upp mot 550-600 000kr (ex premie) för en bil till våren? Jag har en reservation men Kia har lovat att jag både ska få sitta i, och KÖRA en Niro EV lagom till julafton så frågan är om jag lyckas låta bli att impulsköpa mig en elektrisk julklapp? …eller ens ha råd att klicka på köpknappen när model 3 kommer upp i konfiguratorn :(

  • Andreas Vuopio

   Också sneglat på Kia Niro EV även om jag dregglar över M3 varje dag =). Jag har signat upp på deras hemsida men fått någon mer information. Gick du in till din lokala Kia-handlare direkt och pratade?

   • Robin Olofsson

    Känner igen mig Andreas :) Jag ringde chefredaktören för Kia´s kundtidning då de hade en artikel där de körde runt med en Niro EV i Sverige, han sa att de visar den bilen 30:e november på eCarExpo i Göteborg som officiel lansering och sedan kommer det rulla ut demobilar till Kia-handlarna under december

    • Andreas Vuopio

     Hehe, gott att jag inte är ensam =).
     Aha, där ser man. Förenade Bil i Göteborg har tydligen fått en så jag ska dit och prövköra den på söndag.

     • Robin Olofsson

      Ja nu hade de fått in en på KC i Danderyd så här ska det också ut och köras i helgen! :D

     • Andreas Vuopio

      e-Niron var ju en riktigt trevlig skapelse må jag säga, riktigt kvick i Sport Mode, snudd på Teslakvick nästan (helt ovetenskaplig jämförelse, heh). Kom inte riktigt överens med Line assist men var nog för att jag inte märkte att den var på i början.

 • MikeL

  Bra jobbat av Tesla att hålla detta helt hemligt. Får mig att undra hur långt i förväg personalen visste om det, kanske bilen bara dök upp plötsligt helt utan förvarning igår :D

 • Vs

  Hej! Hur har du bokat in dig? Jag klickade mig till Malmö, men ingen länk om att boka?

  • Top 12

   Det kom fram en dialogruta som jag fyllde i mina uppgifter i. Men jag har inte fått någon bekräftelse än så jag vet inte om det fungerade. Annars får man väl ringa SC Malmö.

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Det behövs inte bokas något, bara dyka upp i butiken. Tesla hade i början lite problem få bort default “boka” länken som poppade automatiskt upp på deras infosida. Bli inte oroliga om det inte kommer någon bokningslänk längre.

  • Gwen Queen

   “— Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018) H.D 0nline —”
   Om du vill titta på filmer av bästa kvalitet, så kan du kopiera den här länken
   ➸➸➸ net-flix7.blogspot.com

 • Harry Alba

  “— Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018) H.D 0nline —”
  Om du vill titta på filmer av bästa kvalitet, så kan du kopiera den här länken
  ➸➸➸ guardafilm-4k.blogspot.com

 • Stacy Keibler

  “— Ven0m (2018) H.D 0nline —”
  Om du vill titta på filmer av bästa kvalitet, så kan du kopiera den här länken och glöm inte att köpa den
  ➸➸➸ GLOBALMOVIE-4K.BLOGSPOT.COM