Vägen till Europa är snart öppen

comingsoon_07012014

Tesla Motors har åter igen uppdaterat sin officiella Supercharger-karta. De gör det glädjande nog oftare och oftare nu :-)

Att “öppet nu”-kartan visar alla tre öppna Supercharger-anläggningar i Sverige är väl kul, och “winter 2014-2015″-kartan bjuder inte heller på några överraskningar (inga tips om var de tänker bygga de 9 extra stationer som fortfarande inte finns med på kartan).

Nej, den här gången är det “kommer snart”-kartan som är roligast. Förutom att Supercharger-stationerna som håller på att byggas i Falkenberg och Löddeköpinge nu är officiellt markerade så har det tillkommit två stationer utomlands som är väldigt viktiga för oss i Sverige:

Att Tesla Motors skulle bygga en Supercharger i Köge, ca 2 mil efter Köpenhamn längs E20, har vi rapporterat om förut. Det är bra att se att den pluppen nu har kommit med på Tesla Motors officiella “kommer snart”-karta också.

Den andra för oss Svenskar så viktiga Supercharger-stationen är den vid Hamburg som också den nu har dykt upp på “kommer snart”-kartan.

När dessa två stationer är färdiga öppnas plötsligt vägen ut i Europa för några riktigt långa höstresor! Utan dessa stationer skulle resan genom Danmark och norra Tyskland varit lite för ansträngande. Men längs sträckan Löddeköpinge – Köge – Middelfart – Hamburg blir det mindre än 27 mil mellan Supercharger-stationerna (med den längsta sträckan just mellan Middelfart och Hamburg).

Enligt supercharge.info har de inte börjat med byggarbetena på dessa ställen än, så till invigningen är det kanske över två månader kvar. Men planerar du en höstresa till kontinenten – räkna med att ta din Tesla! För från Hamburg kommer man sedan nå det väl utbyggda Supercharger-nätverket i Tyskland, och via den dem i Nederländerna, Belgien, Frankrike, England, Schweiz, och Österrike. Plötsligt ligger hela Europa öppen!

Tesla Motors har förresten problem i Frankrike med löjligt långa handläggningstider på bygglov. För att undvika att halka efter har Tesla Motors därför satt upp ett antal tillfälliga “teslamackar” – enheter med en Supercharger och två laddstationer sammanbyggda på ett plattform som med gaffeltruck ställs ut på en ledig parkeringsruta och därmed inte kräver bygglov:

Vi gratulerar också USA till invigningen av den etthundrade Supercharger-anläggningen i landet! Förra månaden levererade Tesla Motors Superchargers runt om i världen sammanlagt 1GWh elektricitet till laddande bilar! För att få uppfattning om hur mycket 1GWh är så är det lika mycket el som hela Stockholm stad med alla dess hus förbrukar på en timme.

Nu finns det inga ursäkter kvar, inget snack om räckviddsångest. Du kan sitta mitt inne i de mörkaste skogarna i Värmland -som Niklas på tesla.sondell.biz gjorde häromdan- och inse plötsligt att du har 7 (sju!) redan öppna och fungerande Supercharger-stationer inom räckvidd för din Tesla Model S! Utvecklingen går med stormsteg!

 

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.