Var vill DU ha en Supercharger?

SuperchargerVoting

Visste du att du kan rösta om var du önskar Tesla byggde en Supercharger snabbladdstation? Tesla har en röstningsfunktion på sin hemsida där kunder kan föreslå och rösta om på vilka ställen de önskar nästa laddstation borde byggas.

Alla som har ett Tesla-konto kan vara med och föreslå/rösta på upp till fem olika platser per kvartal. Platser med flest röster ger en stark indikation till företaget var kunderna vill ha nya stationer. För även om Tesla har bra koll på vart och hur ofta deras bilar åker och laddar missar de ju ställen kunderna inte åker till på grund av brist på laddstationer.

Just nu leder Big Bear Lake i Kalifornien som föreslagen plats med över tre tusen röster. På andra plats kommer Bolzano i Italien. Även Dresden och Rostock i Tyskland har fått över två tusen röster.

Men det finns också tre ställen i Sverige som har föreslagits och som har fått en del röster:

Flest röster, 725 stycken har orten Mellerud väster om Vänern fått. Det är ju sant, ska man åka från Göteborg längs med Vänerns västkust finns det öht inga Supercharger laddare förrän efter 23 mil, i Grums.

På andra plats med 680 röster finns Stockholm. Visst finns det en Supercharger station i Sollentuna men besökare av huvudstaden vill nog inte åka halvvägs till Arlanda bara för att ladda sina bilar. Tesla har dock redan identifierat behovet och planerar bygga två nya stationer i Stockholm.

På tredje plats med 603 röster hittar vi Piteå, mittemellan stationerna i Skellefteå och Töre. Det är 18 mil mellan de stationerna så en till mittemellan dem skulle onekligen underlätta resor längs E4 uppe i norr.

Håller du med om att det skulle vara bra om det byggdes Tesla Supercharger snabbladdarstationer på dessa orter? Eller har du något bättre förslag om var de borde byggas? Gå in på Teslas hemsida och rösta!

Bookmark the permalink.