Vilken Tesla vill du köra idag?

 

performance

Via en dold inställning kan du ställa om din Tesla Model S till att bete sig som andra modeller av bilen.

Håller du den stora Tesla-T-t intryckt högst uppe i mitten på stora skärmen i några sekunder och slår sedan in “performance” som lösenord får du upp en lista över bilmodeller som du kan välja mellan, som din bil ska bete sig som. Naturligtvis listas bara bilmodeller klenare än bilen du har.

Men har du en 90D och vill stänga av fyrhjulsdriften? Eller vill testa på hur en 70D accelererar? Det kan du enkelt fixa nu.

Finessen togs egentligen fram för testkörningsbilarna – Tesla Motors säljer ju fem distinkt olika versioner av sin bil, från instegsmodellen Model S 70 till den nästan dubbelt så dyra Model S P90D. De kan inte ha alla de olika bilmodellerna redo som testkörningsbilar hos alla sina butiker. Nu räcker det med en P90D värstingmodell som kan “strypas” ner till övriga modellers prestanda och köregenskaper.

Menyn finns dock tillgänglig i alla bilar, inte enbart provkörningsbilarna, så även befintliga ägare kan testa runt bland övriga versioner av bilen. Roligaste användningsområdet är ju att stänga av främre motorn på de fyrhjulsdrivna bilarna när man vill sladda runt som med en bakhjulsdriven bil!

Som kund som ska provköra är det nu enklare att få upplevelsen av exakt den versionen av bilen man tänker köpa – även om andra viktiga skillnader som vanlig vs luftfjädring och vanliga vs ultra hifi-paketet fortfarande inte kan simuleras i mjukvara.

Tagged , , , . Bookmark the permalink.
 • Filip

  Men en 90D har väl mindre bakmotor än en 70. Om man stänger av de främre motorn så borde 90D bli väldigt klen.

  • Surfaren

   Jag tänkte också det… Har någon testat vad som faktiskt händer?

   • Magnus Olsson

    Vill minnas jag läste nån som testade just detta på en P90D L och upplevde ingen skillnad i acceleration på 70 läget. Men läser om att de ska fungera på flera ställen så jag vet inte längre.

  • Magnus Olsson

   Är det inte motorn fram på en 85/90 som är som bakmotorn på en 70? De kör väl med den mer på range mode för att spara laddning. 70D har den lilla båda bak o fram tror jag.

   • Filip

    Vet inte riktigt vad du menar men motorerna i 90D är två 240hk motorer typ och bakmotorn i en 70 är på typ 400hk.

    Svårt att simulera en 70 med bara bakmotorn på en 90D

    • Magnus Olsson

     De stämmer nog, det är nog P90D och P85D som har en 480hk bak o en på 188 fram, Ska du simulera alla modeller så får du se till o ha den värsta modellen först :)

 • islandmountain

  Riktigt rolig finess, nu saknar man ju inte de bakhjulsdrivna varianterna lika mycket längre!