Your Model Y is coming soon

YourModelYisComingSoonTesla har börjat skicka ut mejl till dem som beställt en Tesla Model Y i USA med uppmaning att bekräfta sin beställning, slutföra sin betalning och bestämma dag för leverans.

Leveranserna börjar 15 mars enligt de tillgängliga datum man kan välja.

Mejlet har skickats till kunder i hela USA, fast enbart dem som beställt Tesla Model Y Performance med Performance Upgrade paketet, absoluta toppmodellen av bilen.

Enligt original plan skulle Tesla börja med Model Y leveranser först i höst, men de har tidigarelagt produktionsstarten. Enligt Elon Musk påbörjades produktion redan förra månaden.

På svenska hemsidan står det fortfarande “Produktionen förväntas att inledas i början av 2021″ (Tesla menar nog snarare “Svenska leveranser” inte “Produktion”) men folk hoppas att även den svenska premiären kommer flyttas fram på liknande sätt. Vilket skulle betyda vinter, höst eller rentav sensommar i år, beroende på hur optimistiskt lagd man är.

Tesla planerar bygga Model Y i sin kommande Giga Berlin fabrik från och med juli nästa år (om fabriken blir färdig i tid) men innan dess verkar de planera skeppa några båtlaster från sin amerikanska bilfabrik.

Svenska reservationshållare har inte fått någon information alls än. Det de hoppas på som nästa steg är att få se bilen i verklighet. Tesla har gjort så med både Model X och 3 att när den amerikanska produktionen hade kommit igång skeppade de över några bilar till europa som de lät reservationshållare få titta och känna på (men ej provköra) i slutna visningsevent.

Det går redan nu att beställa en Model Y även på Teslas svenska hemsida, priser börjar från 719,000 kronor för fyrhjulsdrivna Long Range modellen, 59 tusen kronor mer än motsvarande Tesla Model 3. Än så länge kan bara femsitsiga Long Range och Performance modellerna beställas, sju säten sägs komma 2021 och  Standard Range 2022. Tesla kan eventuellt justera dessa datum också. I Tesla Club Sweden har vi många medlemmar som beställt Tesla Model Y.

De mest optimistiska av dem sitter redan och bevakar sina mejlboxar.

Tagged . Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---
 • Pontus

  Det har skickats mail även till folk utanför Kalifornien. Se Electreks kommentarsfält (New Jersey tex) men det är rätt att det bara verkar vara Performance som gäller.

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Tack! Ändrat texten.

   • Björn Berglund

    Hej Tibor!
    Björn Bromma Elcykel här. Har beställt en Modell Y!
    Pirrigt och dyrt! Men det finns ingen annan bil som motsvarar Tesla. Både i effektivitet när det gäller motor och batteri. Och men inte minst så på något sätt “tvingas” vi in i Tesla pga Supercharger. Detta virrevarv av olika laddare och kort! Skandalöst!
    Med vänliga hälsningar
    Bromma Elcykel gn
    Björn Berglund

 • Jan-Erik Sebestyen

  Leverans kommer alltså igång helt enligt prognos :D