7-sitsig Tesla Model Y

MYrow3

Nu kan man beställa tillvalet sjusitsig interiör för Model Y på Teslas amerikanska beställningssida. Den är fortfarande utgråad på den svenska beställningssidan.

Tillvalet innebär två uppfällbara extrasäten integrerade i bagageutrymmets golvyta. Sätena är ganska små, passar barn hellre än fullvuxna. Både sittdyna, ryggstöd, huvud- och knäutrymmen är mindre än på ordinarie sittplatser.

Man ska nog mer tänka på dessa två extra stolar som nöd- eller reservsäten främst avsedda för barn. Man måste skjuta fram de ordinarie baksätena för att skapa benutrymme i tredje raden. Vanligtvis har man närmast limousine-liknande benutrymme i Tesla Model Y baksäte – men ska de på tredje raden få plats med sina ben får de på ordinarie baksäte broderligt dela med sig av knäutrymmet.

De sittande har tillgång till mugghållare och USB-C uttag. Vid i- och urstigning skjuts ordinarie baksäte framåt och dess ryggstöd fälls. Tesla påstår “easy entry” på sin beställningssida men ta det med en nypa salt. Det kommer bli betydligt svårare att sätta sig i tredje raden på Tesla Model Y än i Model X (falkvingarna gör en rejäl skillnad).

MYfold3

Tillvalet sjusitsig interiör kostar 33 200 kronor. Man kan fälla både andra och tredje sätesraden för att få ett stort plant lastutrymme. Det finns knappar i bagageutrymmet för att elektriskt fälla baksätena.

Undertecknad har personlig erfarenhet av sådana extrastolar Tesla nu introducerar i Model Y. Liknande stolar finns som tillval i vissa andra bilmodeller, bland annat Renault Grand Scenic. Extrastolarna är lite för små för fullvuxna men är älskade av barn! Mina två barn växte i stort sett upp där längst bak i tredje raden. De ville hellre sitta där än på ordinarie baksäten. Ibland skjutsade vi även vuxna där bak – men endast på väldigt korta turer.

Sjusitsiga Tesla Model Y kommer älskas av barnfamiljer – men vill du ha en äkta sjusitsig elbil som klarar att frakta sju fullvuxna bör du även i framtiden välja Tesla Model X.

Tesla har släppt nedan video om sjusitsiga Model Y:

Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---
  • Mockasin

    Jag hade en (gasdriven) Opel Zafira under småbarnsåren, men en liknande design, och de sätena bak är guld värd under den tiden. Nu sneglar jag mest på fällbart mittendel så jag kan få in skidor och 4 personer i bilen :-)

  • Storapa

    Nu har det kommit lite filmer där vuxna provsitter tredje raden, verkar oväntat rymlig ändå.
    https://youtu.be/Ff9IxcQKaJU