Elon Musk har testats positivt för Covid-19

sadElon

Elon Musk twittrade i morse:

“Something extremely bogus is going on. Was tested for covid four times today. Two tests came back negative, two came back positive. Same machine, same test, same nurse. Rapid antigen test from BD.”

Han svarade sedan på folks frågor:

“I’m getting PCR tests from separate labs. Results will take about 24 hours.”

“Symptoms of a typical cold. Nothing unusual so far.”

Att snabbtester ger tvetydiga svar är dock inte så “bogus” som Elon skriver. Han verkar helt enkelt ha låg viruskoncentration än, är i början av sjukdomsförloppet och snabbtesterna har låg känslighet. De behöver en viss tröskelvärde för att fungera tillförlitligt. Det de mer tillförlitliga PCR testerna gör är just att framställa miljontals kopior av virusets DNA innan man testar så att även prov med låg koncentration kan ge mer tillförlitliga utslag.

Vi har naturligtvis inga belägg, detta är ren spekulation från vår sida, men ska vi gissa var Elon Musk blev smittad så kan det mycket väl ha varit här:

StoraSundbySlott

Elon Musk var på blixtbesök i Sverige förra helgen för att vara med på amerikanska ambassadören och PayPal medgrundaren Ken Howerys födelsedagsfest. Men diplomatisk immunitet gäller liksom inte virus…

Vi hoppas nu att Elon Musks sönderstressade kropp har tillräckligt med immunförsvar. Och att han verkligen tar det lugnt nu och koncentrerar sig på att tillfriskna, inte försöker jobba på som vanligt. Att han tog fyra Covid-tester i rad trots endast milda förkylningssymptom är ett lovande tecken på att han -eller folk i hans närhet- tar sjukdomen på allvar. Men stress och dålig sömn är inte bra för immunförsvaret. SpaceX ska skjuta upp fyra astronauter till rymden på lördag, det är ju extremt stressigt även om Elon förhoppningsvis delegerat mycket av det direkta ansvaret.

TeslaVentilator1Kommer Elons hälsa försämras, blir han ordentligt drabbad av viruset hoppas vi amerikanska miljardärer har tillgång till samma sjukvård och experimentella mediciner som Donald Trump fick. Vi hoppas då att Elon låter experterna ta hand om hans hälsa, inte stressar ännu mer och försöker hitta på behandlingar och botemedel själv. Och om det allra värsta skulle inträffa hoppas han kommer använda certifierad respirator, inte den prototypen Teslas ingenjörer tagit fram.

Vi på Tesla Club Sweden hälsar Elon Musk att krya på dig och ta det lugnt nu och vila och bli frisk igen snabbt!

Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---
 • http://Top12.se Top 12

  Trumpen klarade sig ju utan problem, lät det som. Elon verkar ha bättre immunförsvar än Trump så borde gå ännu bättre.

 • Jan-Erik Sebestyen

  Det märkliga är att Elon har klarat sig så här länge utan att få Covid-19, han träffar ju rätt mycket folk. Nu är väl Elon inte i någon riskgrupp, så även om han får ett besvärligt sjukdomsförlopp bör han klara sig fint.

 • Anders Nyman

  Inkubationstiden är nog för kort för att Sverigebesöket ska vara boven. Elon: “Mild sniffles & cough & slight fever past few days. Right now, no symptoms, although I did take NyQuil.”

  Normslt är 2-14 dagar, med 5 dagar vanligaste.