Fallande träd lyckas inte krossa Tesla

M3_tree_big

Ett gigantiskt träd föll över en Tesla Model 3 i Kina när den höll på att köra förbi den på gatan. Bilen pressades ner mot marken av stammens vikt men taket gav inte vika. Föraren kunde öppna dörren som vanligt och stiga ut oskadd.

Det är en sak att läsa att Teslas bilar har fem stjärnor i alla krocktester. Att de är de säkraste bilar NHTSA någonsin testat. Men det är när man ser olyckor som dessa i verkliga livet som man inser hur otroligt robust byggda Teslas bilar är. “Som en stridsvagn” som en av de som krockat beskrev bilen.

Den kinesiska olyckan ovan är heller inte någon enskild händelse, det var inte ren lycka att bilen stod emot trädets tyngd. Vi ser samma mönster upprepas gång på gång: Teslas tak är otroligt starkt.

CarsTrees

En av bilarna ovan är ingen Tesla. Kan du hitta vilken av dem?

När NHTSA krocktestade Tesla Model S 2013 kunde de inte få den att slå runt och den förstörde testmaskinen som skulle testa hur mycket tyngd taket tål!

Vi har klubbmedlemmar som tyvärr har råkat ut för krockar och andra olyckor med sina Teslor. Flera av dem har sina liv att tacka för bilarnas robusta kaross och säkerhetssystem. “Vi i sekten älskar våra bilar” skriver en av dem, “det tycker jag är rimligt för den här bilen har räddat mitt och min sons liv.”

Bookmark the permalink.