Laddetikett

Vi skrev om det senast för över tre år sedan så det är dags att upprepa budskapet för de tusentals bilister som skaffat elbil sedan dess: ett litet tips till dig som vill visa hänsyn när du laddar din elbil:

Skriv ditt mobilnummer innanför laddluckan!

Då kan andra elbilister som också behöver laddplatsen lätt kontakta dig.

Din bil har kanske laddat färdigt men står fortfarande kvar på laddplatsen. Du har fortfarande lite ärenden kvar att göra. Men någon annan skulle också gärna vilja ladda sin elbil. Då kan de enkelt ringa dig.

Alla elbilar har någon slags lucka över laddporten. Klistrar man sitt telefonnummer på insidan av luckan eller någonstans innanför luckan kan den endast ses när man håller på att ladda – och är så pass diskret att den kan endast hittas av dem som vet var de ska leta. Tänk på att placera numret så att den syns även med istucken laddsladd!

Om alla gör det kan även du själv när du hamnar i samma situation, att du vill ladda men laddplatsen är upptagen av en annan elbil som redan laddat färdigt, lätt hitta ägarens mobilnummer innanför laddluckan så att du (snällt!!!) kan be honom flytta på sin bil. Och kom ihåg att tacka honom för att han har skrivit ut sitt mobilnummer – utan den skulle du ha behövt vänta en lång stund!

 

Om vi nu ändå snackar laddetikett måste vi ta upp ett annat ämne: otyget att vissa elbilister parkerar sina elbilar på en laddplats – utan att stoppa i sladden och ladda! De kan inte hävda, som avgasbilister ibland gör, att de inte visste bättre. Som elbilist vet man mycket väl att man tar platsen ifrån någon annan som kanske måste ladda för att kunna komma hem. Skärpning!

 


TCS två år sedan: Du har blivit…

När det står en fossilbil i vägen och blockerar en laddplats avsedd för elbilar brukar det heta att du har blivit ICE-ad, efter engelskans Internal Combustion Engine. Men vad heter det när laddplatsen blockeras av något annat? Vi har hela listan.
Ett år sedan delade vi dock ut en stilpoäng till en Mustangägare.

Tagged , . Bookmark the permalink.