Model 3 Canonball Run

ManhattanBeach

En av de få Tesla Model 3 som har levererats till kunder gjorde en extraordinär rutt i helgen. Ovan bild togs i torsdags morse vid Manhattan Beach pier i Kalifornien och dök upp på Instagramkontot mymodelthree. Ägaren till Teslan har folierat sin Model 3 till en läcker orange färg.

RedBallGarage

51 timmar och 17 minuter senare togs ovan bild vid klassiska Canonball Run start/målpunkten Red Ball Garage på Manhattan i New York. Manhattan Beach till Manhattan, 4600 km mellan USA-s öst- och västkust på lite drygt två dygn. Därmed slog han Jordan Hart och Bradly D’Souzas gamla rekord från 2015 där de körde samma sträcka på 51 timmar 47 minuter med en Tesla Model S.

Det visar om inget annat att Tesla Model 3 fungerar “kanon” som långfärdsbil och går att ladda lika snabbt på Supercharger som Model S och X. Även på Tesla Motors Club finns nu vittnesmål om att Model 3 kan laddas lika snabbt som andra Teslor.

 


Nu har anmälan öppnat till SECC – Swedish Electric Car Championship 2017. En spännande elbilstävling runt Mälaren med tre olika tävlingsklasser så även äldre elbilar med mindre batterier ska kunna tävla. Så klart du ska vara med! Kolla tävlingsreglerna och anmäl dig på bit.do/secc

 


TCS ett år sedan: The Supercharger Grand Challenge

Drygt ett år sedan hade vi en egen spännande tävling här på Tesla Club Sweden: The Supercharger Grand Challenge gick ut på att besöka Sveriges alla Superchargers på en och samma resa. Två tävlande gav sig av att besöka den tidens alla 15 Superchargers – det tog vinnaren 34 timmar och 29 minuter att tillryggalägga de 2594 kilometrarna som behövdes. Skulle vi upprepa tävlingen idag skulle det kräva nästan dubbelt så mycket åkande på grund av alla nya Superchargers vi har fått i landet sedan dess. Efter vinsten fick vinnaren sen åka en liten extra rutt…

Tagged . Bookmark the permalink.
  • vigge50

    Nu är bara frågan varför de twitter konto och instagram konto som lade upp bilderna har raderats och företaget som wrappade bilen har tagit bort alla bilder på den.

    • disqus_vot2Z0epsw

      Gissning, Tesla försöker fortfarande “under sell” 3:an så långt det bara går och vill undvika att det blir mer beställningar än nödvändigt innan dom fått ordning på produktionen. De vet att även när de får ordning på den så kommer de ha en bra backlog att beta av, all positiv press/hype adderar bara till den backlogen.