Provkör Tesla Model 3

M3P

De svenska Teslabutikerna har fått in Model 3 provkörningsbilar. Företaget har mejlat ut inbjudningsmejl till alla Tesla Model 3 kunder, de som redan beställt bilen, att komma och provköra mellan 25 januari (idag) och 10 februari. Kolla i ditt mejlbox och skynda boka tid! Det är en inte alldeles för vågad gissning att sedan efter 10 februari öppnas provkörningarna upp till alla intresserade.

Även om du inte hinner provköra behöver du inte vara orolig. Tesla har en ganska så unik retur-policy på bilarna. Så här står det på deras hemsida:

“Standardreturneringsperioden är en (1) kalenderdag efter leverans. Om du har fått din bil levererad utan att tidigare ha gjort en prov- eller demonstrationskörning med oss förstår vi att du kan behöva ytterligare tid att lära känna din bil. I sådant fall erbjuder vi dig tre (3) kalenderdagar efter leverans för att lämna tillbaka din bil, enligt villkoren i denna policy.
Vi accepterar returen av din bil, förutsatt att den har ett kilometertal lägre än 800 km vid returtillfället.”

Använder du en rekommendationslänk när du beställer din Model 3 kan du få 6 månaders gratis Supercharging – och ytterligare tre månader om du hade beställt din bil innan du provkörde:

“Ägare kan ge fem vänner sex månader med gratis Supercharging vid köp av ny Model S, Model X eller Model 3. Om de beställer utan att någonsin ha provkört hos oss får de ytterligare tre månaders gratis Supercharging.”

Rekommendationsprogrammet avslutas dock den 1 februari så det gäller att skynda sig! Tesla kan också ändra villkoren när de vill – dubbelkolla dem på deras hemsida.

En av våra medlemmar har nu fått upp frågor om leveransplats, inbyte och registrering av sin Tesla Model 3 på hans konto på Teslas hemsida. Det rör på sig!

 


TCS ett år sedan: De osynliga snabbladdarna

För ett år sedan klagade vi på varför snabbladdare ska vara så svåra att hitta? De är ungefär lika stora som bensinpumpar men det är ändå så mycket lättare att se en bensinmack på långt håll än en laddstation.

Bookmark the permalink.
 • Grodyngel

  Undrar över nedanstående rader i teslas villkor.

  ”Ägare kan ge fem vänner sex månader med gratis Supercharging vid köp av ny Model S, Model X eller Model 3. Om de beställer utan att någonsin ha provkört hos oss får de ytterligare tre månaders gratis Supercharging.”

  Många beställare av model 3 har nog använt värvningskod från populära skribenter på forumet. Många av dessa har säker delat ut sin kod till betydligt fler än 5 st, vissa har mer än 50 utdelade koder. Kommer tesla endast att ge dom första 5 model 3 bilarna gratis laddning.

  • Kenneth Andersson

   Jag kan tänka att den som lämnar referens bara får räkna fem, men att alla femtio får laddning gratis.

 • Anders Nyman

  OBS att det inte bara är de som beställt bilen som bjudits in, utan även de som bara reserverat men inte gått vidare med något köp (hoppas jag i alla fall, så att jag inte råkat beställa den röda P3D jag på skoj konfigurerat!)

  • Garth B

   Jo det stämmer. Har oxå fått inbjudan men inte beställt någon bil ännu. Är alltså reservationshållare.