Självstängande laddlucka

CloseChargePort

Nu har äntligen även de europeiska Tesla Model S fått självstängande laddluckor. Den självstängande laddluckan -med en motor som öppnar och även stänger luckan- introducerades på USA-modellen när fyrhjulsdrift introducerades för snart två år sedan. Då påstods den komma på “alla fyrhjulsdrivna Model S” – Tesla Motors glömde det lilla men ack så viktiga ordet “amerikanska”.

Problemet har varit att europeiska laddkontakten som är kompatibel med Typ2 var större än den amerikanska så motorn som öppnade och stängde laddluckan fick inte plats. Nu har Tesla Motors äntligen designat om även den europeiska bakljusen och fått plats med både Typ2 kontakt och motorn.

Förutom att stänga luckan får vi hoppas att motorn även kommer hjälpa när luckan ska öppnas – många Teslaägare har haft problem med fastfrusna laddluckor på vintern som vägrade öppna sig utan fick bändas upp. “Äntligen har jag nytta av mitt gamla bensinkort så jag har något att bända med” skojade en av ägarna.

Bilar som levereras i Sverige nu har nya laddluckan.

 


Tesla Motors har haft en framgångsrik leasingkampanj på sin Tesla Model S 60 instegsmodell tidigare i år, där de erbjöd hela 5 års leasingperiod och garanterad restvärde på 47% efter de fem åren – 4 procentenheter bättre än ordinarie erbjudande. Tesla Motors kör nu åter igen med samma villkor, så planerar du att köpa en Tesla Model S 60 passa på att göra det innan slutet av September!

 


TCS ett år sedan: Foliera!

För ett år sedan tipsade vi om att vill du få en unik Tesla med skydd för lacket ska du överväga foliera bilen. Det finns många olika wraps man kan välja, allt från enfärgade till vilda mönster!

 

 

Tagged , , , . Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---
 • Sven Svederberg

  Tycker att motordrift av laduluckan hör hemma på bil av den här kvaliteten. På min Tesla har laddluckans funktion förbättrats efter att jag sprayat “gångjärnen” med silikon.

 • TheBigKing

  Jag har omvänt problem, min laddlucka öppnas inte på sommaren när solen ligger på…

 • Kenneth Mattfolk

  Vart hittar man kampanjen? Googlade men fick inga träffar…

 • Seke

  Mitt problem med laddluckan är att den öppnar sig själv igen när jag precis har stängt den. Jag måste vänta någon sekund efter att ha lossat laddkontakten innan jag stänger luckan för att den ska förbli stängd.