Tesla företagsleasing och billån

finansiering

Tesla Motors har infört två finansieringsalternativ på sin beställningssida. I samarbete med DNB erbjuder de nu företagsleasing och lånefinansiering.

Företagsleasingen löper på 36 månader, med 20% förhöjd första avgift och 50% restvärde. Den har även den restvärdesgaranti vi berättade om förut. Alla leasingavgifter är exkl moms.

Konfigurationsverktyget på beställningssidan är interaktiv, man ser på en gång vilka avgifter som gäller för den valda konfigurationen. Men som exempel kan vi ta att en Tesla Model S 85 utan extra tillbehör kostar 6,604 kr i leasingavgift. En Volvo XC90 Momentum kostar som jämförelse runt 6,800 kronor vid liknande upplägg.

Först stod det faktiskt lite fel på Tesla Motors beställningssida, isf texten “restvärde” i beställningsrutan råkade de skriva “första förhöjd avgift”, vilket förvillade många. Efter undertecknads påpekande rättade de dock till texten så nu står det rätt.

Lånet har 5 års avbetalningstid, med 20% kontantinsats. Alla låneavgifter är inkl moms. Vår exempel Tesla M0del S 85 kostar 11,944 kronor per månad i lånekostnad. Lånets avbetalningsplan på 5 år känns faktiskt aningen forcerad, andra biltillverkare brukar erbjuda lån med 8 eller ännu fler års avbetalningstid.

Det är bra med fler finansieringsalternativ, men fortfarande kommer många av de som köper en Tesla Model S ha dem som förmånsbil, och för att få de kalkylerna behöver man fortfarande kontakta Tesla Motors egna personal i deras utställningslokaler i Täby Centrum, Infra City eller snart Mölndal.

 


TCS ett år sedan: Nationella snabbladdarnät

För ett år sedan berättade vi om att om Sverige skulle bygga lika många snabbladdare som lilla landet Estland redan har skaffat skulle vi kunna ha en var nionde mil på alla våra riksvägar.

 

 

Tagged , . Bookmark the permalink.
 • anders olsson

  Finns det några beräkningar på hur Tesla:n skulle kunna fungera som en Bilpools-bil ? Finns det några tricks så man kan vinna några ekonomiska fördelar med att en bilpool äger teslan ?

 • Tanaxia

  Är det bara på företagsleasing man får restvärde och kan lämna tillbaka den efter 36 månader?

 • Lars Persson

  Kan man dra släpkärra med en Tesla, ifall hur mycket får den dra?

  • Edvin Jacobsson

   Model S har ingen dragkrok, men Model X går att få med dragkrok och får dra 2,2 ton. (5000 pounds)