Tesla Model 3 takräcke

M3roofrack

Tesla har nu släppt takräcke till sin Model 3 elbil. Den dök upp i deras online tillbehörsbutik i fredags – och blev utsålt på en gång. För $450 får man två stycken aluminium lastbågar som tål max 68 kg (150 lbs) lastvikt.

M3rrpoint

Lastbågarna snäpps fast i pyttesmå hål som gömts under listen runt glastaket. De verkar kunna monteras i endast en fast position, kan inte justeras i längsled.

M3rrBike

I Teslas online webbutik visas ett exempel på en cykelhållare som monterats på lastbågarna. Cykelhållarens form ger också en föraning om hur tex skidor som fästs på lastbågarna kommer se ut.

M3takbox

Men försöker man fästa takbox på lastbågarna kan takets extremt runda form eventuellt ställa till med problem. Hur man än försöker kommer takboxen sticka ut från taket, dessutom med fast position på lastbågarna finns det inte ens mycket spelutrymme för var man kan fästa den. (Ovan bild är photoshoppad av vår medlem Laban.)

Lastbågar var en mycket efterlängtad tillbehör till bilen bland våra medlemmar. Nu väntar vi med spänning på dragkroken också.

 


TCS ett år sedan: Självkörande lastbilar? Nej tack!

För ett år sedan rapporterade vi om att åkeribranschen är mycket skeptisk till självkörande lastbilar. Fast inte alls av den anledningen man först skulle tro…

Tagged , , . Bookmark the permalink.
  • Geni87

    Takräcke är ju bättre än inget men jag skulle känna mig mycket lugnare om jag kunde hänga cykeln bakom bilen istället. Kan inte släppa tanken på att jag vid något förvirrat ögonblick skulla glömma cykeln på taket när jag kör in i garaget…. :D