Tesla Model Y har också fått nya batteriet

MY12V

Kinesiska kunder som har fått sina Tesla Model Y rapporterar att deras bilar har också fått Teslas nya litiumjon 12 volts batteri. Som vi rapporterat har Tesla ersatt 12V blybatteriet i sina Tesla Model S Plaid bilar med ett litet litiumjonbatteri.

12V batteriet driver bilradion, fönsterhissarna, strålkastarna med mera och hade hittills samma problem startbatterier i avgasbilar dras med: de är inte särskilt beständiga utan behöver bytas med några års mellanrum. Teslas nya litiumjon 12V batteri förväntas däremot hålla hela bilens livslängd ut, precis som stora litiumjonbatteripacket som driver bilens motor.

Enligt Elon Musks tweet kan det i framtiden även bli tal om att byta ut 12V blybatteriet i gamla Teslor mot nya litiumjonbatteriet.

Läs vår artikel om Teslas nya 12 V litiumjonbatteri här.

MY_Ryzen

Kunder rapporterar också att även de Kina-tillverkade Tesla Model Y Performance fått nya AMD Ryzen grafikchippet till bilarnas mittskärm. Samma avancerade grafikprocessor som Tesla Model S Plaid fått, som ger blixtsnabb respons när man använder skärmen och som öppnar möjligheter för helt otroliga spel i klass med de värsta spelkonsolerna i framtiden.

Vi hoppas att även de Tesla Model Y som är på båtarna på väg till oss har fått dessa nyheter.

Bookmark the permalink.
  • Axel Holm

    Tyvär så har du lite fel angående AMD chipet i model y från china. Det är vad AMD kallar för APU (accelerated processing unit) alltså en CPU (central processing unit, i dagligt tal processor) och GPU (grafic processing unit, i dagligttal grafikkort) ett chip.
    Den processor arkitektur från AMD som används i teslorna är Ryzen zen 2, och den grafikarkitektur som används är RDNA 2.

    • martinot

      Att kunna få CPU och GPU på samma chip är också orsaken till att både Microsoft och Sony kör med AMD i sina senaste spelkonsoler.