Tesla öppnar butik i Göteborg

Arkaden

Tesla Motors ska öppna en butik i anrika köpcentrat Arkaden i Göteborg avslöjar fastighetsbolaget Vasakronan. Hyreskontraktet är tecknat, men när butiken slår upp portarna är än så länge okänt.

Tesla Motors har sedan ett år tillbaks en serviceanläggning i Mölndal utanför Göteborg, där över 85 personer stod i kö för att förboka Tesla Model 3 – osedd, innan den ens presenterades av Elon Musk!

Vi hoppas att Teslabutiken kommer medverka till att även Göteborg får upp ögonen för elbilar och slipper bli Sveriges sämsta stad för elbilister.

 


52 Tesla Model S levererades det i Sverige förra månaden, enligt statistik från BilSweden.

Därmed finns det 1523 Tesla Model S i Sverige nu, vi uppdaterar vår statistiksida.

Nissan Leaf gjorde en otroligt bra månad i April, med hela 138 levererade bilar! På laddhybridsidan har VW Passat GTE seglat upp som total klassledare som säljer mer än tvåan och trean (laddhybridmodellerna av Volvo V60 och XC90) tillsammans. Tidigare klassledaren Mitsubishi Outlander PHEV har hamnat på fjärde plats.

Extra glädjande är att hela 3.5% av alla nyregistrerade bilar förra månaden var laddbara, på en bilmarknad som har ökat med över 10% sedan samma månad i fjol!

Och Hyundai har lyckats sälja tre stycken vätgasbilar.

 


Bilsajten edmunds.com har sammanfattat varför de gillar Tesla Model X:

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---