Tio år av Elons tweets

MuskTweets

I tio år har Teslas VD Elon Musk twittrat sina meddelanden till en allt större åhörarskara. De flesta av hans tweets har handlat om Tesla och SpaceX, Elon Musks två största företag. Men han har även twittrat om The Boring Company, OpenAI, Hyperloop, Neuralink och andra projekt han har jobbat med. Klicka på ovan bild för full-size version av grafiken.

Sedan starten år 2010 har Elon Musk twittrat över 15 tusen gånger. De första åren knappt någonting medan de sista fem åren i medel 8 gånger per dag! Elon Musk har själv medgett att han skriver sina meddelanden oftast medan han sitter på sin “porslintron”.

Elons Twitter karriär kom på allvar igång runt 2012 när han skrev flera meddelanden i samband med SpaceX första leverans till Internationella Rymdstationen med sitt Dragon rymdskepp.

Elon Musk har även skrivit två av världens dyraste Tweets:

År 2018 skrev han de berömda orden “Am considering taking Tesla private at $420. Funding secured.” Ett meddelande som inte gillades av amerikanska finansinspektionen som bötfällde Elon och förbjöd honom att fortsätta som företagets VD. Så han bytte sin officiella titel till “Technoking of Tesla”. Det pågick en hel del bakom kulisserna på det privatiseringsförsöket men till slut blev det inget av det.

I november i fjol frågade han så sina följare på twitter om han skulle sälja 10% av alla sina aktier? Detta då flera kritiserade honom för att vara världens rikaste man på papper men ändå betala väldigt lite skatt. 57,9% av de tillfrågade svarade ja varpå Elon sålde en tiondel av sina aktier och åker på världens högsta skattesmäll i år. Han kommer betala mer skatt än någon annan människa någonsin förut.

Muskians

Med åren har Elon Musk fått allt fler följare på Twitter. När började du följa honom? Berätta nedan!

Vi på Tesla Club Sweden märkte kraften av hans twitterfölje när han den 4 maj 2015 läste mitt kåseri Provkörning av bensinbil och twittrade om den:

ElonTweet

ElonTweet2

Inom en minut försökte typ halva Internet klicka på länken i hans tweet, vilket fick vår server att omedelbart krascha av överbelastning. Att bli omnämnd av Elon Musk är som att drabbas av en DDoS attack 🙂

Har du inte gjort det än så läs texten Elon gillade så mycket här: Provkörning av bensinbil 

Du kan klicka nu, det är lugnt 🙂

Bookmark the permalink.