Vårsäsong

Maj6_1

Det märks att våren har kommit. Om inte på utetemperaturen så i alla fall i almanackan. Bilmöten står som spön i backen.

I lördags kväll var vi på bilträff på IKEA parkeringen i Barkarby. Bland hundratals söndertrimmade brölande bilar stod 9 Teslor som var snabbare än alla de andra. Det är viktigt att vara med på sådana här evenemang att visa folk framtiden. Glädjande nog var det enormt intresse för våra bilar, det märks att bilintresserade känner till Tesla bra nuförtiden. Vissa sa sig dock sakna “härliga ljudet av V8″ under motorhuven.

I år hade vi alla tre Tesla-modeller på plats, både Roadstern, Model S och Model X. Roadstern var det många som förväxlade med en Lotus, Model S-en åkte fram och tillbaka med summon. Folks ansiktsuttryck när de inser att bilen glider fram utan förare är oförglömliga.

Maj6_2

Stora publiksuccén blev dock Camillas alligatorfolierade Model X som flaxade med sina falkvingedörrar så de syntes långt borta ifrån. Speciellt efter Tehjimos visade henne hur man startar christmas demo moden på bilen, så bilen själv körde en egen show. Om och om igen. Camilla hade fullt upp med att visa upp bilen och prata med folk, “kände mig som en komocka i hagen som flugorna drogs till” enligt hennes egna ord :-)

 


karlstad

Lördagen den 13:e Maj är det Elbilsdag i Karlstad, kl 11-15 på Orrholmsgatan 15. Karlstads el- och stadsnät bjuder in på öppet hus med provkörning av elbilar, presentation av laddlösningar och spännande föredrag av Tina Thörner och mig :-)

Kl 12:00 samt 13:30 kan alla intresserade komma och lyssna på mitt föredrag om elbilsmyter.

 


Onsdagen den 17 Maj kl 17-21 arrangerar Automobilsällskapet i Nyköping en lite annorlunda veteran- och entusiastbilsträff i Nyköpings Hamn. Kvällen har ett miljötema så det blir många olika elbilar på plats, bland annat flera av våra medlemmars Teslor.

 


TCS-15

Lördagen den 20 Maj är det sedan dags för Tesla Club Swedens årliga medlemsmöte i Stockholm:

11:00 Samling vid Teslas Servicecenter i Infra City, Tesla bjuder på fika
12:00 avfärd till stan där vi åker runt i kortege och visar upp våra bilar
13:45 Brunchbuffé på Haga Forum som var och en betalar själva, 270:- pp, barn 5-12 98:-

Ruttkarta:

Rutt2017

Alla är hjärtligt välkomna! Ni som (ännu) inte har en Tesla kan parkera era bilar en bit ifrån Teslas servicecenter (endast Teslor framför på parkeringen). I kortegen ska endast Teslor åka. Men det brukar inte vara problem med att få skjuts.

Klicka på länkarna för att se hur kul vi hade tidigare år!

Tagged , . Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---
  • MikeL

    “Vissa sa sig dock sakna ”härliga ljudet av V8″ under motorhuven”

    Det är alltid lika lustigt hur folk är så fästa vid ljudet av 1000-tals pruttar…

    • Johnny Rosenberg

      Vill man höra V8-ljud är det väl bara att spela sådant ljud i ljudanläggningen, eller? Man kan ju välja själv vilket ljud man vill höra. V8, V10, rostig cykelkedja, Paganinis första violinkonsert, fågelkvitter, vad som helst. Vad är problemet?