Tesla prishöjd igen

Xdesign

Det börjar bli så tråkigt att gång på gång rapportera om att Tesla har höjt sina priser. Men tyvärr har det hänt igen, i går höjdes priserna med ca 3%. Billigaste Tesla Model S 60 kostar nu från 879,300 kronor. Det är lika mycket som värstingmodellen P85 kostade för tre år sedan.

Och som vanligt är det inte Tesla Motors som har höjt priserna – de tar fortfarande lika mycket betalt i dollar. Men dollarkurset har gått upp så mycket så Tesla Motors måste kompensera för det; vi måste betala fler kronor för att de ska få lika mycket betalt i dollar.

Trump

Men förändringars vindar kan börja blåsa från oväntat håll (sorry, jag kunde inte motstå ovanstående bild). Donald Trump har sagt i en intervju med Wall Street Journal att dollarn är alldeles för stark. ”Våra företag kan inte konkurrera med [Kina] nu eftersom vår valuta är för stark. Och det dödar oss.” har han sagt.

Som genom ett trollslag föll dollarkursen efter hans uttalande. För tre år sedan var en dollar ca 6:50 kronor. I december i fjol var den uppe i dryga nio kronor – och nu har den fallit tillbaka till under nio kronor igen.

Kommer Donald Trump sänka dollarkursen kan vi komma se billigare Teslor här i Sverige senare i år. Tesla Motors svenska priser har alltid följt dollarkursen med ca tre månaders eftersläpning. När dollarkursen tillfälligt gick ner i början av 2016 följde även Tesla Motors priser efter, efter några månader.

Så tycker du att Tesla Model S och X är lite för dyra nu bör du ställa ditt hopp till att Donald Trump gör allvar av sina planer att sänka dollarns värde.

 


TCS ett år sedan: Vinterskönt

Jösses vad det var kallt i morse! Jag fick knappt igång bilen, startmotorn orkade knappt vrida runt och jag fick choka ordentligt! Sen var bilen iskall i flera mil. Nä, jag skojar bara – jag kör ju elbil! :-) Som vi såg i artikeln kommer jag som elbilist dessutom spara mer pengar desto kallare det blir!

 

Tagged , . Bookmark the permalink.