Tesla Club Sweden officiell Tesla märkesklubb

TOC_SwedenVi är tacksamma och stolta över att Tesla Motors har erkänt Tesla Club Sweden vara deras officiella märkesklubb i Sverige.

Erkännandet påverkar inte vårt totala oberoende från företaget Tesla Motors. Tesla Club Sweden bildades som en fristående förening av Tesla-entusiaster, och har aldrig varit och kommer aldrig bli styrd av Tesla Motors.

Erkännandet medför inga förändringar alls för oss, förutom att vi får använda vidstående “TESLA OWNERS SWEDEN” logga. Det är på gång ett antal sådana loggor till olika länder.

Vi behåller naturligtvis vårt namn Tesla Club Sweden och vår logga oförändrade. Vi fortsätter även i framtiden att vara både en ägar- och entusiastklubb. Alla är välkomna till oss – man behöver inte äga en Tesla.

Våra registrerade Teslaägare kommer dock hädanefter vara med i gruppen Tesla Owners Sweden som blir en underavdelning till Tesla Club Sweden. Vårt exklusiva VIP-forum “Teslaägare” har idag bytt namn till “Tesla Owners Sweden”. Förutom namnbytet sker inte heller där några förändringar.

Allt är som vanligt alltså, bara snäppet mer erkänt från Tesla Motors sida.

 


Förra månaden registrerades det 142 nya Tesla Model S i Sverige enligt BilSweden. Därmed är det totala antalet i Sverige uppe i 1471 Tesla Model S. Vi har uppdaterat vår statistiksida. Av dessa ägare är 535 registrerade medlemmar hos oss (det är 36% – vi undrar var resten håller hus?)

Antalet Supermiljöbilar har fördubblats mot Mars i fjol och är nu 3.5% av alla nyregistrerade bilar! Det betyder att var trettionde ny bil är laddbar i Sverige i dag.

Glädjande är att BilSweden har nu börjat redovisa exakta siffror inte enbart per bilmärke utan även per bilmodell. Det öppnar för fler spännande jämförelser i framtiden. Förra månaden kan vi konstatera att Tesla Motors levererade fler Model S (142 st) än Prosches alla modeller tillsammans (110 st). 142 st Model S är även fler än BMW 7-serien (17 st) och 6-serie (5 st) men har en bra bit kvar till volymerna för 5-serien (476 st).

 


Globalt har Tesla Motors levererat 12,420 Tesla Model S under första kvartalet 2016 och 2,400 Model X. Siffrorna är en ökning med 50% jämfört med första kvartalet 2015 men Tesla Motors måste öka på tillverkningstakten om de vill nå målet 80-90,000 levererade bilar som de har satt för i år. Beställningar av Tesla Model S har ökat med 45% mot samma kvartal i fjol.

Tesla Motors hade hoppats kunna tillverka fler Model X under kvartalet men hade problem med logistiken – vissa delar till bilarna blev kraftigt fördröjda och försenade tillverkningen.

 


TCS ett år sedan: Tesla Model S 70D

För ett år sedan lanserades versionen 70D av Tesla Model S. Inte via nåt storslaget event, eller ens ett pressrelease – utan bilen plötsligt bara dök upp på Tesla Motors beställningssida. Dagen därpå avslöjade vi Tesla Motors hemliga plan med 70D.

Och vad tror du? Vilket år kommer Stockholms stad få fler publika laddpunkter för elbilar än bensinstationer? Läs svaret här.

 

Tagged , , , . Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---
 • Danni Efraim

  Yaaaay! Spelar säkert ingen som helst roll i praktiken, men det känns väldigt bra med ett officiellt erkännande av den anda och det kunnande som finns här i klubben, och inte minst allt det hårda arbete som du lägger ner, vår käre överstepräst!

  • Surfaren

   Ludicrous!

  • Björn

   Ludicrous!

  • Christian

   Let me hear you say Ludicrous!

 • Johan Gustavsson

  Finns det nån “reklam” i butikerna för klubben?

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Nej. Hittills har Tesla Motors hävdat vi är “vildar” utan koppling till dem. Detta kan nu eventuellt ändras i framtiden, dock inget som har diskuterats än. Däremot har TM föreslagit att de ev kan twittra om våra events och lista dem på deras FB-sida. Allt är i sin linda än så länge, och båda parterna vill behålla vårt totala oberoende. Talande om TM centralstyrda organisation är att vi blev godkända av och talar med TM centrala grupp i Hawthorne, USA – inte lokala svenska anställda.

   • Kingsthrone

    Hur många andra Teslaklubbar har utsetts som officiella av Tesla själva?

    • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

     Vet inte än. Utgår ifrån att vi kommer att få en lista när alla tillfrågade är färdiga med processen. Jag har en känsla vi blev färdiga bland de första.

 • http://fuiob.xyz gustavmagnusson

  Termen “laddbar” är lite felaktig tycker jag. I princip alla bilar har ett 12 volt batteri som går att ladda.

  • exeem

   jepp man kan även lägga i ettan och gneka fram med startmotorn i lågt tempo (så länge man har manuell låda). räckvidden är dock usel.