Tesla pausar tillverkningen av Model S och X

Fremont

Biltillverkaren Tesla kommer pausa tillverkningen av sina Model S och X elbilsmodeller i företagets bilfabrik i Fremont, Kalifornien. Tillverkningslinorna kommer stå still från och med 24 december, i 18 dagar.

Nyheten, i kombination med prisändringarna i november satte åter fyr på spekulationerna om en facelift av bilarnas interiör. Att pausen i tillverkningen är för att kunna bygga om monteringslinan i fabriken, anpassa den för de nya modellerna.

Det har spekulerats länge att även Model S och X skulle kunna få en interiör liknande Tesla Model 3 och Y. Med liggande mittskärm och dolda ventilationskanaler. Tesla har inte kommenterat spekulationerna. Elon Musk twittrade i juli i fjol att det inte var aktuellt med en facelift – men kanske tillräckligt lång tid har gått sedan dess för ändring?

Samtidigt som tillverkningen av Model S och X pausas förväntas tillverkningen av Model 3 och Y slå nya rekord denna kvartal. Tesla har tidigare sagt att de hoppas kunna tillverka 500,000 bilar i år – och rykten säger att de fortfarande en chans att nå de siffrorna trots alla problem den globala pandemin har ställt till med i år. Och trots produktionsstoppet nu på målrakan. Model S och X tillverkningsvolymer har blivit i det närmaste marginella nuförtiden jämfört med 3 och Y. På Model Y eventet sa Elon Musk till och med att S och X tillverkningen fortsätter främst “av sentimentala skäl”.

Bookmark the permalink.
  • Jan-Erik Sebestyen

    Mönstret i mitt kaffesump tyder på helt ny design av chassiet för att framöver kunna hantera de nya batterierna, klara CCS och bli lättare att tillverka och montera så att kvalitetsproblemen minskar. Det lär väl också bli en del ändringar i interiören, typ liggande skärm och en del lullull.

  • Markus

    Att de stoppar tillverkningen den 24:e påverkae väl knappast levererade bilar i år. De har väl oftast mer än 6 dagar från fabrik till slutkund.