Winter winner

Innan vi helt stänger för juluppehållet kommer tre snabba nyheter:

Tesla Model S som vinterbil. Tesla Motors har släppt en film på Youtube där norske Tesla-ägaren Arne Jakobsen berättar om hur bra bilen beter sig på vintern. Tittar vi på de vackra bilderna i vinterlandskap går tankarna osökt till Ulf Holmerins debattinlägg för några dagar sedan om att elbilen är ett naturligt val för Norrland.

Tesla Model S vinnare av Teknikens Världs Stora Bilpris 2014. Svenska biltidningen Teknikens Värld valde Tesla Model S som vinnare av sitt årliga bilpris. “Från i princip ingenstans till en pekpinne rakt in i framtiden” är deras motivering, och de kallar Model S för “en drömbil”. Ni som köper döda träd kan läsa artikeln i deras senaste nummer.

Tesla Model S med på kortlistan till Europeiska Car of the Year award. Den prestigefyllda utmärkelsen röstas fram av motorjournalister från runt om i Europa. Sverige representeras av biltidningen Vi Bilägare. De tar gott om tid på sig, de ursprungliga 30 bilarna har nu minskats ner till 7 nominerade, varav en är Tesla Model S. Det är först 3 mars 2014 som vinnaren tillkännages. Så den artikeln har jag tre månader på mig att förbereda…

God Jul och Gott Nytt År på er alla!

Nyhetsrapporteringen tar nu ett juluppehåll och återkommer i början av nästa år.

 

Bookmark the permalink.