Du kommer inte kunna köpa Tesla Cybertruck i Sverige

Cybertruck_desert

Det kom dåliga nyheter för europeiska Cybertruck-beställare i måndags. I en intervju med Daily Drive bekräftade Elon Musk farhågorna många hade om att den brutalt formgivna eldrivna pick-up lastbilen inte kommer klara EU kraven.

“Vi tog beslutet att inte göra en Cybertruck för hela världen” sa Elon Musk “den klarar inte EU kraven. Men det är OK, vi kommer att ta fram en lite mindre Cybertruck som klarar kraven i framtiden. Och kanske vi kan få till något slags dispens att ändå kunna sälja dem i EU. Men vi ville framför allt få till en nordamerikansk värstingbil.”

Efter Cybertruck-eventet i fjol öppnades Teslas beställningssidor för reservationer från hela världen. Flera av våra medlemmar bokade sig en Cybertruck, framför allt i Stockholmstrakten men även i Norrbottens län, Västerbotten, Jämtland och Östergötland.

Då Tesla Cybertruck inte ser ut som en vanlig tråkig pick-up lastbil utan som kärleksbarnet från en värdetransportbil och ett stealth-flygplan såg vi ökad intresse för bilen efter eventet. Jag själv som har sett bilen i verkligheten har framför allt imponerats av hur brutal den ser ut, de plana ytorna i rostfritt stål får bilen att se ut som hugget ur ett enda solitt stålblock.

Det är väl just där problemen också ligger för lansering i Europa: våra regler kräver mjuka motorhuvar och rundade kanter som ska skydda fotgängare. Dessutom skulle bilens mått ha ställt till besvär på våra parkeringsplatser: Cybertruck är alldeles för stor för att få plats i en europeisk parkeringsruta.

Vi får vänta och hoppas Tesla verkligen tar fram en lite mindre, Europa-anpassad Cybertruck i framtiden. Tills dess får de som förbokat en ge sig till tåls – eller försöka specialimportera en med dispens, som några redan spekulerar i.

 


Tidigare artiklar om Tesla Cybertruck:

Tesla Cybertruck dundersuccé

Här har det beställts flest Cybertruck

Kommer Cybertruck få plats?

Back to the DeLorean

Cybertrucks praktiska flak

Tagged , , . Bookmark the permalink.